Download Youtube Pakai Javascript

ingin mendownload video dari youtube?tapi tak mahukan software yang akan mengurangkan free space disk anda?dan malas nak download software yang kena tunggu 2-3minit? gunakan javascript...[Updated]
Read More

Nuffnang Statik Problem Solved!!!

fad*** Dec 22, 2011

Hai Blogger Sekalian datang sini nak tengok post kan?..sorry fadz ada keja siket...kusus komputer la... so susah sikit nk update..tapi fadz skarang ngah dalam proses buat widget yang baru.so jangan lupa tnggu fadz ek.
Hari ni fadz nak cerita kepada korang semua  pasal pemerhatian fadz terhadap blog korang.... korang tau tak ramai betul dia punya "nuffnang statik" dok kat blakang sidebar....banyak giler rasa geram...macam nak betulkan jer....hmmm...Let see How to solve it...
Read More

Akhirnya!...100 follower!

hehehe...tahniah kepada mahfuzah mardy.....anda adalah follower yang ke #100.. takde hadiah pon cume nak bagi tau ini lah permulaan yang baru untuk blog HJS...ok..... fadz berhenti dulu buat post.... sebab fadz ade janji ngan korang dekat post "Penat Sudah blogwalking"...fadz dah janji fadz nak follow balik follower yang fadzz tak follow lagi... ader lagi fadz nak buat lepas follower yang ke 100 ni....
Read More

Radio Chooser [Maker]

fad*** Nov 13, 2011 4 Comments ,,
hai semua...setiap kali fadz buat post fadz kena mintak maaf kepada yang blogwalking sini...tak dapat nak balas....sebab waktu tu fadz tangah coding....hehe sorry...ok lets go to the point...fadz dah buat satu widget....dipanggil radio chooser....proses membuat widget 24jam kalo masuk skali tempoh men-design dan proses membuat borang widget lebih kurang 48jam....
Read More

Penat Sudah blogwalking

fad*** Nov 12, 2011 6 Comments ,
fuh.... lame jugak fadz blog walking dari pukul 4:00AM sampai 4:54PM cukup la 300 blog...tapi yang balas cuma 100 lebih jer... aduh penat.... dari satu ke satu blog fadz pergi... macam2 fadz jumpe... ader yang perminat genji ader cerita 11.11.11 ader profesional blogger ade yang dari indonesia...haha itu jer yang ader kasi respone yang memberangsangkan....
Read More

Glossy Digital Clock [Maker]

fad*** Nov 9, 2011 2 Comments ,,
 Assalamualaikum...Sebagai permulaan fadz ingin memohon kampunan kerana terlalu lama fadz tidak berblogging apatah lagi berblogwalking...sorry...widget ini adalah gadget dari idie dari fadz serta bantuan research dari google(tapi bukan ciplak tau)....widget ini tidak memerlukan flash player..hanya menggunakan kod css bagi mencantikkannya...fadz mengambil masa 48jam proses menyiapkan fungsi javascript yang sempurna dalam widget ini dan 72jam diggunakan untuk design dan membuat borangnya..
Read More

Kenapa Perlu Samun Sedangkan Anda Boleh Hack

fad*** Oct 28, 2011 6 Comments ,
Hai...sorry sebab dah lame tak updat blog ni... fadz kene tumpukan perhatian tehadap peperiksaan akhir tahun dengan kerja khusus akaun...sebenarnye tak siap lagi...kalo nak buat javascript memang kerja tak siap la...buat post ni pon bukan nak mengajar tapi cume nak lepaskan keinginan bloging fadz jer hehe.....kita sering dengar di berita tentang jenayah yang melibat kan mesen ATM kan...hmmm fadz bukan orang yang buat bende tu semua...tapi fadz nak bagi pendapat fadz jer...
Read More

Cara Menggunakan Kod Javascript Di Chrome 2011+

fad*** Sep 24, 2011
Sebaik sahaja saya mengetahui google chrome tidak membenarkan kod javascript{javascript:url;} digunakan sesukahati... saya telah bertungkus lumus menyiapkan projek javascript saya yang di panggil
"Javascript Hitter"
Kod ini berbentuk prompt/kotak input...
Read More

Download Youtube Menggunakan Javascript 2011 (YouTube Downloader)

Anda ingin mendownload video dari youtube?tidak mahu menggunakan software/plugin?
download cepat!!dengan menggunakan javascript sahaja anda boleh mendownloadnya sendiri...
Read More

jQuery Satu Hubungan Hebat Dengan Javascript

fad*** Aug 11, 2011 2 Comments ,
hai..apa kabar sumua... fadz nak minta maaf kerana tak jenguk blog anda buat masa sekarang, kerana fadz nak banyakkan keunikan blog fadz.... nanti kalau dah siap kerja fadz, 100% fadz tumpukan pada request...
Read More

Puasa Reminder Board Dengan Gambar + Jadual + Islamic Calendar [Maker]

fad*** Aug 7, 2011 7 Comments ,,

Hai...seperti perjanjian...fadz dah buat satu gadget....tempoh untuk menyiapkannya adalah
168-(waktu tido)+(waktu membuat form)=96jam kerana ada 6 jenis gadget iaitu
Picture Sign, Maghrib&Imsak Alarm, Puasa Runtime-bar, Words Switching, Maghrib&Imsak Time Table, Dan Digital Clock with Islamic Calendar..gadget ini hanya 11kb berbanding anda abil flash seberat 1mb...Ini hanya untuk pelawat terutama Follower, facebook fan dan network blog follower...fadz amat terharu... terima kasih sangat2
Read More

Widget Bulan Puasa dan Raya [announcement]

fad*** Jul 31, 2011 4 Comments
kepada pelawat dan pengikut fadz... fadz sangat berterima kasih dan minta maaf kepada yang fadz terlupa untuk membalas kunjungan..dan kepada yang membuat permintaan sampingan seperti buat teks glow atau butang show/hide, fadz minta maaf kerana mengatakan fadz tidak sempat membuatnya untuk sementara waktu
sepanjang bulan puasa ini fad mungkin akan buat widget-widget hebat untuk puasa dan raya...
Read More

Cara Mudah BlogWalking Menggunakan Java

fad*** Jul 29, 2011 ,
hari ni fadz nak lari dari konsep javascript sebab nak share rahsia fadz... anda mungking naik menyampah sekiranya anda hantar mesej di shoutbox tetapi takde siapa datang cth: anda jerti kat 20 blog"jer" tapi anda masih mahukan mereka datang ke blog anda... ehem 20blog jer ker??? fadz boleh jerit 1000 blog dalam masa 2jam.."macam big secret~ je..."hehe...dan dalam masa 2jam itu saya hanya terbaring dikatil sambil menyanyikan lagu maher zain..selepas menyanyi saya sebut "boleh tahan gak suara aku ni.."(hanya ingin menunjukkan betapa senang nyer kejer)...amacam tertanya2 tak?? kih-kih...jangan banyak cakap lagi jom pergi ke point
Read More

Exchange Banner Box [Maker]

fad*** Jul 28, 2011 5 Comments ,

kebanyakan blog mahukan blog yang popular dan salah satu caranya adalah dengan exchange banner...tapi masih ada yang tidak tahu bagaimana membuatnya...jadi fadz menggunakan kepakaran fadz demi untuk kemudahan anda..
ini adalah lagi satu hasil karya fadz..kali ini masa untuk menyiapkannya adalah lebih kurang 26 jam...huh..agak sulit membuatnya kerana menggunakkan kod yang banyak untuk menghasilkan mode tapi....lepas siap sangat mudah..
Read More

Widget Statistik Blog [Maker]

fad*** Jul 21, 2011 9 Comments ,

hai... ini lagi satu hasil kerja tangan fadz lebih kurang 23 jam fadz buat form ni....selalunya anda pernah memiliki widget ini tapi anda takkan pernah lihat lagi yang lebih advance lagi... kerana form ini diraka khas untuk membuatkan widget anda lebih menarik.. saya menggunakan javascript untuk membuat fungsi didalam form ini... jadi sila turn on anda punya javascript mode..
Read More

Cara Memasang Emoticon Pada Blog Anda menggunakan Smiley Installer Maker

fad*** Jul 18, 2011 ,,
Hai hari ini saya ingin mengajar anda bagai mana ingin membuat memasang emoticon pada blog, caranya dengan mengunakan javascript. Ia akan menjadi mudah sekiranya anda mengunakan emoticon installer creator for blog, anda boleh meletakkan URL emoticon pilihan anda sendiri...sila pergi ke [Link Ini] untuk memuat turun aplikasinya..

Read More

Emoticon/Smiley Creator For Blog [eng]

fad*** Jul 17, 2011 ,
Get emoticon installation code to your blog with your own icon options
Emoticon Creator For Blog aka Javascript Installer Creator For Blog is an application to make an emoticon. It is not to make a graphic emoticon but
it works to make a javascript code to be installed to your blog. It is used if you want your own emoticon to your blog. It should be stored in your PC for your use at any time. but it needs an update because your code may no longer useful for new or modification template php hoster.
This application can only download 35 emoticon sahaja.kerana if more, may be burdensome to your blog.
Of course it works because it is copyrighted by the blog owner hantujavascript.blogspot.com.
Each code is given or not given (plagiarized) is a sensitive besifat ... If you do not have enough skills and try to change the code, kemunkinan it did not avail ...

Read More

Emoticon/Smiley Creator For Blog

fad*** Jul 16, 2011 3 Comments ,
Dapatkan kod pemasangan emoticon ke blog anda dengan pilihan icon anda sendiri
Emoticon Creator For Blog a.k.a Emoticon Javascript Installer Creator For Blog Ini adalah satu applikasi untuk membuat Emoticon/Smiley. Ia bukan untuk membuat grafik emoticon tetapi
ia berfungsi membuat satu kod javascript untuk di pasangkan ke blog anda. Ia digunakan sekiranya anda mahukan emoticon anda tersendiri untuk blog anda. Ia harus disimpan di pc anda untuk kegunaan anda pada bila-bila masa. tetapi ia memerlukan kemas kini kerana mungkin kod anda tidak berguna lagi untuk template terbaru atau pengubahsuaian php hoster.
applikasi ini hanya boleh memuat 35 emoticon sahaja.kerana jika lebih, mungkin akan memberatkan blog anda.
Semestinya ia berhasil kerana ia cipta sendiri oleh pemilik blog hantujavascript.blogspot.com.
Setiap kod yang diberi atau tidak diberi(ciplak) adalah besifat sensitif…  Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran yang cukup dan cuba untuk mengubah kod tersebut, kemunkinan aplikasi ini tidak berguna lagi
Read More

Download Sound Effect Dari Soundsnap.com Guna Javascript

Anda pernah dengar tentang www.soundsnap.com?ya, soundsnap adalah satu website untuk mendapatkan sound effect...tapi sekiranya anda ingin mendownloadnya anda harus membayar..
Read More

Buang Iklan Guna Javascript

fad*** Jun 26, 2011 ,,
anda membencikan iklan yang mengganggu pandangan anda?nak hilangkannya dengan sekelip mata?
Read More

Skip Adf.ly gunakan Javascript

Ada orang kasi link adf.ly yang anda mahukan? tapi malas nak tunggu?
Read More

Edit Web Pakai Javascript

fad*** Jun 25, 2011 ,
Ingin tahu cara megedit web orang lain??
Read More
Newer Posts Home HantuJavascript klikbutton Like Us Follow Us Subscribe Follow News

tak mampu donate click pon boleh