Widget Statistik Blog [Maker]

fad*** Jul 21, 2011 9 Comments ,

hai... ini lagi satu hasil kerja tangan fadz lebih kurang 23 jam fadz buat form ni....selalunya anda pernah memiliki widget ini tapi anda takkan pernah lihat lagi yang lebih advance lagi... kerana form ini diraka khas untuk membuatkan widget anda lebih menarik.. saya menggunakan javascript untuk membuat fungsi didalam form ini... jadi sila turn on anda punya javascript mode..

Cara Penggunaan:

  1. masukan url anda  dan butiran selanjutnya
  2. kemudian tekan "Preview" untuk lihat
  3. dah puas boleh tekan "Customize"
  4. selepas itu copy kod yang di beri dan masukkan di blog anda..
  5. sekiranya anda telah boring dengan design lama anda boleh datang lagi..


Javascript Code
URL Blog : http:///
Teks Mesej post : 100
Teks Mesej komen : 100
block


Background : (optional)
Padding :
Text Color : (optional)
Align :
Border-Size : (optional)
Border-Style :
Border-Color : (optional)
Border-Radius : (optional)
Number Text-Deco :
Number Text-Color : (optional)




9 comments:

  1. hi hi nice to meet you here, thanks for visiting my blog, hope to see your visit again soon, have a nice day !! =D

    ReplyDelete
  2. best3 =) sya suke niee..
    thanx ye fadz =))

    ReplyDelete
  3. wahh maklumat berguna niee hhehehe

    ReplyDelete
  4. akhirnye jmpe jua tutorial nei..
    hehe...
    tq awk..:)

    ReplyDelete
  5. dah pasang bro..dasyat widget ni..tapi lebih baik awak gantikan banner tu dengan tulisan get this widget..cadangan saja bro..

    ReplyDelete
  6. sy dah ubah script tu pada blog sy..sy tukarkan ke GET THIS WIDGET..dan link kan ke entri ni..kalau awak x nak sy buat mcm tu bagi ja..nnti sy tukar balik..

    ReplyDelete
  7. <Polskahackrew>
    no problem... tapi jangan padam semua...

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home HantuJavascript klikbutton Like Us Follow Us Subscribe Follow News

tak mampu donate click pon boleh