Nuffnang Statik Problem Solved!!!

fad*** Dec 22, 2011

Hai Blogger Sekalian datang sini nak tengok post kan?..sorry fadz ada keja siket...kusus komputer la... so susah sikit nk update..tapi fadz skarang ngah dalam proses buat widget yang baru.so jangan lupa tnggu fadz ek.
Hari ni fadz nak cerita kepada korang semua  pasal pemerhatian fadz terhadap blog korang.... korang tau tak ramai betul dia punya "nuffnang statik" dok kat blakang sidebar....banyak giler rasa geram...macam nak betulkan jer....hmmm...Let see How to solve it...


ada orang kata widget kena letak atas la....ada orang kata ifram error la... tapi tu semua bukan error tapi kesilapan pengedit widget tu....LET SEE...!

Korang punya html mesti macam ni kan...:
<div style="display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;">
<---Nuffnang Code Here--->
</div>
 Tapi yang membuatkan dia jadi macam dok blakang je tu sebenarnya ada kod yang tak letak
<div style="display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;z-index:10;"><---Nuffnang Code Here---></div>
z-index tu maksudnya macam propety untuk menghadapankan dia... macam "Stay on top" la...
kalau elemen A ada 5 z-index dan B ada 6 z-index...so maknanya B la yang akan do depan...
lebih kurang macam pangkat la....

No comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home HantuJavascript klikbutton Like Us Follow Us Subscribe Follow News

tak mampu donate click pon boleh