Widget Bulan Puasa dan Raya [announcement]

fad*** Jul 31, 2011 4 Comments
kepada pelawat dan pengikut fadz... fadz sangat berterima kasih dan minta maaf kepada yang fadz terlupa untuk membalas kunjungan..dan kepada yang membuat permintaan sampingan seperti buat teks glow atau butang show/hide, fadz minta maaf kerana mengatakan fadz tidak sempat membuatnya untuk sementara waktu
sepanjang bulan puasa ini fad mungkin akan buat widget-widget hebat untuk puasa dan raya...
Read More

Cara Mudah BlogWalking Menggunakan Java

fad*** Jul 29, 2011 ,
hari ni fadz nak lari dari konsep javascript sebab nak share rahsia fadz... anda mungking naik menyampah sekiranya anda hantar mesej di shoutbox tetapi takde siapa datang cth: anda jerti kat 20 blog"jer" tapi anda masih mahukan mereka datang ke blog anda... ehem 20blog jer ker??? fadz boleh jerit 1000 blog dalam masa 2jam.."macam big secret~ je..."hehe...dan dalam masa 2jam itu saya hanya terbaring dikatil sambil menyanyikan lagu maher zain..selepas menyanyi saya sebut "boleh tahan gak suara aku ni.."(hanya ingin menunjukkan betapa senang nyer kejer)...amacam tertanya2 tak?? kih-kih...jangan banyak cakap lagi jom pergi ke point
Read More

Exchange Banner Box [Maker]

fad*** Jul 28, 2011 5 Comments ,

kebanyakan blog mahukan blog yang popular dan salah satu caranya adalah dengan exchange banner...tapi masih ada yang tidak tahu bagaimana membuatnya...jadi fadz menggunakan kepakaran fadz demi untuk kemudahan anda..
ini adalah lagi satu hasil karya fadz..kali ini masa untuk menyiapkannya adalah lebih kurang 26 jam...huh..agak sulit membuatnya kerana menggunakkan kod yang banyak untuk menghasilkan mode tapi....lepas siap sangat mudah..
Read More

Widget Statistik Blog [Maker]

fad*** Jul 21, 2011 9 Comments ,

hai... ini lagi satu hasil kerja tangan fadz lebih kurang 23 jam fadz buat form ni....selalunya anda pernah memiliki widget ini tapi anda takkan pernah lihat lagi yang lebih advance lagi... kerana form ini diraka khas untuk membuatkan widget anda lebih menarik.. saya menggunakan javascript untuk membuat fungsi didalam form ini... jadi sila turn on anda punya javascript mode..
Read More

Cara Memasang Emoticon Pada Blog Anda menggunakan Smiley Installer Maker

fad*** Jul 18, 2011 ,,
Hai hari ini saya ingin mengajar anda bagai mana ingin membuat memasang emoticon pada blog, caranya dengan mengunakan javascript. Ia akan menjadi mudah sekiranya anda mengunakan emoticon installer creator for blog, anda boleh meletakkan URL emoticon pilihan anda sendiri...sila pergi ke [Link Ini] untuk memuat turun aplikasinya..

Read More

Emoticon/Smiley Creator For Blog [eng]

fad*** Jul 17, 2011 ,
Get emoticon installation code to your blog with your own icon options
Emoticon Creator For Blog aka Javascript Installer Creator For Blog is an application to make an emoticon. It is not to make a graphic emoticon but
it works to make a javascript code to be installed to your blog. It is used if you want your own emoticon to your blog. It should be stored in your PC for your use at any time. but it needs an update because your code may no longer useful for new or modification template php hoster.
This application can only download 35 emoticon sahaja.kerana if more, may be burdensome to your blog.
Of course it works because it is copyrighted by the blog owner hantujavascript.blogspot.com.
Each code is given or not given (plagiarized) is a sensitive besifat ... If you do not have enough skills and try to change the code, kemunkinan it did not avail ...

Read More

Emoticon/Smiley Creator For Blog

fad*** Jul 16, 2011 3 Comments ,
Dapatkan kod pemasangan emoticon ke blog anda dengan pilihan icon anda sendiri
Emoticon Creator For Blog a.k.a Emoticon Javascript Installer Creator For Blog Ini adalah satu applikasi untuk membuat Emoticon/Smiley. Ia bukan untuk membuat grafik emoticon tetapi
ia berfungsi membuat satu kod javascript untuk di pasangkan ke blog anda. Ia digunakan sekiranya anda mahukan emoticon anda tersendiri untuk blog anda. Ia harus disimpan di pc anda untuk kegunaan anda pada bila-bila masa. tetapi ia memerlukan kemas kini kerana mungkin kod anda tidak berguna lagi untuk template terbaru atau pengubahsuaian php hoster.
applikasi ini hanya boleh memuat 35 emoticon sahaja.kerana jika lebih, mungkin akan memberatkan blog anda.
Semestinya ia berhasil kerana ia cipta sendiri oleh pemilik blog hantujavascript.blogspot.com.
Setiap kod yang diberi atau tidak diberi(ciplak) adalah besifat sensitif…  Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran yang cukup dan cuba untuk mengubah kod tersebut, kemunkinan aplikasi ini tidak berguna lagi
Read More

Download Sound Effect Dari Soundsnap.com Guna Javascript

Anda pernah dengar tentang www.soundsnap.com?ya, soundsnap adalah satu website untuk mendapatkan sound effect...tapi sekiranya anda ingin mendownloadnya anda harus membayar..
Read More
Newer Posts Older Posts Home HantuJavascript klikbutton Like Us Follow Us Subscribe Follow News

tak mampu donate click pon boleh