How To Get Latitude And Longitude Coordinate?

Fikri Mfp Aug 3, 2012 1 Comments

In this post I will show you how to get the latitude and longitude coordinate from the google maps:
Read More

Problem Using Your Built-in Webcam?

Fikri Mfp Jul 25, 2012 2 Comments ,,
As I surf the internet, I saw a lot of people having problem with their built-in webcam especially a laptop/netbook/notebook user. Most of the questions are:-
"I can't use my webcam" ;
"How can I use my webcam" ;
"I have a webcam but I can't use it" ;

Those are some of the popular questions I get from either Facebook or Blog or anywhere on the Internet.
Read More

Widget Suhoor & Iftar Reminder 2.0 [Maker]

fad*** Jul 20, 2012 1 Comments ,,
"Widget Suhoor & Iftar Reminder 2.0" a.k.a Widget Pemberitahu Sahur dan Berbuka 2.0".adalah widget yang direka untuk memberi peringatan kepada anda tentang waktu subuh dan waktu maghrib. widget ini mempunyai fungsi pengingat seperti mengeluarkan bunyi untuk memberi tahu anda bahawa waktu yang ditetapkan telah tiba...
Read More

How To Get Latitude And Longitude Coordinate?

fad*** Jul 19, 2012 ,

hi...firstly i wanna tell you...my english is not good....so if you not understand what i said, just understand the image will i show..XD
i will show you how to get a latitude and longitude coordinate from google maps:
Read More

Ramadan Tiba Lagi~ ini maknanya....

fad*** Jul 18, 2012 1 Comments ,
asalamualaikum semua...dah ready untuk puasa?siap2 la...fadz excited sangat nk puasa ni...anda macam mana...?mungkin ada yang pernah lihat atau cuba Sahur & Berbuka Reminder kan...?tapi widget itu tahun lepas punya dah tak boleh pakai dah....haha...jangan risau...sebab fadz dah ready awal2 lagi pasal widget seterusnya...
Read More

SiteMap For Blogger [Maker]

fad*** Jun 22, 2012 ,,

Assalamualaikum...anda semua pernah dengar tak pasal sitemap?site map sebenarnya adalah page yang dipenuhi dengan pautan2(link) entry yang ada dalam blog anda...dengan adanya sitemap ni, anda tidak perlu lagi menekan butang "older post" atau next...page itu telah mengisi pautan entry anda sepenuhnya...
Read More

Show & Hide Button [Maker]

fad*** Jun 19, 2012 ,,
Hai...Fadz serba salah sebab tak buat post.....so fadz pon buat post tapi... fadz ada macam2 masalah skarang ni...fadz dalam proses blaja java intermediate...tapi fadz tak siap kerja kursus...fadz tak de masa nak buat javascript...gila lah...kalau cikgu tau...mati aku...tapi minat aku lebih kepada IT...bukan nya akaun!...nak ambik tasawur islam je...tapi minat addmath... nak ambik fizik saingan tinggi...budak skarang ramai yang pandai tapi KEDEKUT ILMU....ops....!!sorry emo la plak....btw... fadz ade buat form untuk showhide button..sebenar nye dah siap bulan lepas... tapi no time to upload it...so...hope you use it...
Read More

Life Time Checker [My App]

fad*** Apr 12, 2012 6 Comments ,
Tahukah anda berapa lamakah anda hidup?berapa bulan?berapa hari?berapa jam?berapa minit?berapa saat?
Jawapannya mustahil untuk mengetahuinya dalam masa satu saat! dengan inspirasi dari kepakaran matematik dan javascript... fadz telah mendapat idea untuk menghasilkan aplikasi lifetime checker!

Read More

HTML5 Video Tag [Maker]

fad*** Apr 4, 2012 ,,

hai... minggu lepas fadz dah buat tutorial mengupload video dan meletak html5 video player di web/blog anda.. kali ni fadz ingin memudahkan kerja anda... dengan membuat borang untuk url video yang telah anda upload di sites.google.com.... jadi anda hanya perlu mengupload video dan copy url sahaja....
Read More

HTML5 - Meletak Video Player Anda Sendiri

hai semua... Pada post yang lepas fadz dah bercerita tentang "HTML5 - Canvas"... Kali ini fadz nak bercerita/memberi/mengajar tentan bagaimana hendak meletak video dengan mudah...kod yang saya akan ajarkan ini boleh digunakan dimana-mana jenis website pun dan boleh diletakkan di tempat yang anda suka...
Read More

Widget Hiasan Akan Tiba!!!


Okay...oleh disebab kan version html5(canvas) tak mendapat sambutan dikalangan blogger2 malaysia kerana mereka tak ambil peduli tentang kecanggihan version html5(canvas) sekarang dan juga blogger2 malaysia jauh ketinggalan berbanding negara2 luar...fadz cuba mengambil satu inisiatif untuk memesat penggunaan canvas dikalangan blogger...
Read More

My First Canvas Game

fad*** Jan 25, 2012 ,,
hai...fadz mintak maaf sangat2 sebab fadz memang tak update walau pon tak bz sangat, sbab btape malasnyer nak carik idea....lagi2 ade version javascript terbaru dari html5...so, memang bataknya fadz untuk blajar benda tu...fadz dah cuba dan apa hasil yang akan jadi adalah apa yang korang akan lihat...fadz cuba buat satu game yang simple dan ini hasilnya...
Read More

Search Box For Blogger [Maker]

fad*** Jan 1, 2012 4 Comments ,,

Hai semua... da lama dah tak update blog... fadz busy la.. sebab buat macam2 plugin blog cume tak dapat nak bagi tau korang semua.. cuma fadzz nak bagi tau kalo korang ader letak banner HJS ke blog korang maksudnya korang punya blog tu dah dilindungi tanpa korang sedar hehe..
Korang punya blog ader searchbox tak?kalo korang ader hide navbar tu lebih baek korang letak search box.... taktau macam mana nak letak search box kat blog?demi sifat kemanusiaan sesama manusia... fadz nak kasi tau bagai mana nak dapatkan search box untuk blog...
Read More
Newer Posts Older Posts Home HantuJavascript klikbutton Like Us Follow Us Subscribe Follow News

tak mampu donate click pon boleh