Search Box For Blogger [Maker]

fad*** Jan 1, 2012 4 Comments ,,

Hai semua... da lama dah tak update blog... fadz busy la.. sebab buat macam2 plugin blog cume tak dapat nak bagi tau korang semua.. cuma fadzz nak bagi tau kalo korang ader letak banner HJS ke blog korang maksudnya korang punya blog tu dah dilindungi tanpa korang sedar hehe..
Korang punya blog ader searchbox tak?kalo korang ader hide navbar tu lebih baek korang letak search box.... taktau macam mana nak letak search box kat blog?demi sifat kemanusiaan sesama manusia... fadz nak kasi tau bagai mana nak dapatkan search box untuk blog...


di bawah adalah searchbox untuk yang menggunakan query "/search" seperti blogger...sekiranya anda menggunakan selain daripada blogger search box ini tidak akan berfungsi..melalinkan website anda menggunakan page "/search" untuk mencari query...

cara penggunaan:-

  • Isikan Borang maker di bawah ini...*yang diberi adalah sebagai default
  • Click buttang "Preview"
  • sekiranya anda berpuas hati Click pada buttang "Customize"
  • Secara Manual, Copy Kod..atau sekiranya anda menggunakan blogger click "Install"

Default Text :
Button Text :
Field Style
Field Size :
Field Background :
Field Radius : px
Field Border Color : #
Field Border Size : px
SearchBox Height : px

Cara Install Manual?

4 comments:

  1. Fadz,shaz ada letak banner tu dalam blog shaz,mean blog shaz dilindungi dari apa yea?sorry banyak pula tanya..nak tahu sangat..

    ReplyDelete
  2. <Bee Shaz wals>
    dilindungi daripada: blog editing...dan blog ni dalam proses menaik taraf.... jadi tak lama banner pon akan berubah..fadz akan tambah taraf plindungan siapa yang letak banner fadz kat blog dia secara automatik....

    ReplyDelete

Newer Post Older Post Home HantuJavascript klikbutton Like Us Follow Us Subscribe Follow News

tak mampu donate click pon boleh