Widget Hiasan Akan Tiba!!!


Okay...oleh disebab kan version html5(canvas) tak mendapat sambutan dikalangan blogger2 malaysia kerana mereka tak ambil peduli tentang kecanggihan version html5(canvas) sekarang dan juga blogger2 malaysia jauh ketinggalan berbanding negara2 luar...fadz cuba mengambil satu inisiatif untuk memesat penggunaan canvas dikalangan blogger...


kehebatan canvas boleh melebihi kelebihan flash yang kita belum tahu apa source kodnya...canvas boleh mengawal fungsi di blog dan meletak cookie tapi dia boleh di edit semula, dia tak boleh menyimpan cache...flash pula boleh mengagawal fungsi blog menggunakan javascript hitting dan boleh mnyimpan cache dan cookie dan juga menggunakan resiko graffik yang tinggi lalu boleh membuatkan flash not responding, tetapi dia tidak boleh diedit kecuali menggunakan software tetentu...

berikut adalah kelebihan dan kelemahan canvas dan flash:

  • canvas boleh mengawal fungsi di blog....
  • canvas boleh di edit dan memadam fungsi scam di blog...
  • canvas kurang resiko grafik...
  • canvas boleh di hack(kecuali menggunakan system yang tinggi)...
  • canvas boleh menyimpan cookies
  • berat canvas boleh di lihat daripada bilangan text
  • flash boleh mengawal fungsi blog di blog...
  • flash boleh menggunakan cache...
  • flash tidak boleh diedit kecuali menggunakan software tetentu..
okey...fadz dah terangkan...anda yang menentukan...sekiranya anda beriminat untuk ketahuiwidget setrusnya anda boleh folow fadz ya...dan fadz tak akan meletakkan scamming system dalam blog korang kerana...
fadz juga blogger seperti anda....

2 comments:

  1. shaz tak berapa nak faham Fadz boleh terangkan lebih jelas?sesuai ker kalau shaz nak guna dalam blog shaz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ianya sesuai pada mana2 blog atau website...tak tau macam mana nak terangkan....

      Delete

Newer Post Older Post Home HantuJavascript klikbutton Like Us Follow Us Subscribe Follow News

tak mampu donate click pon boleh